Uništen prilaz spomeniku majoru Milanu Tepiću

Kako Instagram javlja prilaz spomeniku posvećenom poslednjem jugoslovenskom narodnom heroju, majoru Milanu Tepiću uništen je usled radova koji se izvode u njegovoj blizini.

Korisnik sajmon.srb okačio je fotografiju gde se jasno vide polomljene pločice kojima je popločan prilaz spomeniku, koji se nalazi na uglu ulica Ljutice Bogdana i kneza Aleksandra Karađordevića na Dedinju.

Društvo za akademski razvoj vas poziva da se pridružite objavljivanju bitnih pozitivnih i negativnih primera ophođenja prema kulturi i kulturnoj baštini u Srbiji na Instagramu uz obavezan hašteg #zovkulture. Mi ćemo u našoj rubrici Zov kulture objavljivati sve primere uz obavezno navođenje autora i autorki fotografija i njihovih zapažanja.

Društvo za akademski razvoj je nevladina, neprofitna organizacija koja ima za cilj podsticanje aktivizma građana, razvoja volonterizma u Srbiji i reformi obrazovnog sistema. Od svog osnivanja, 2013. godine, DAR je pokrenuo kampanju Kultura na DAR sa ciljem da se očuva i promoviše kulturna baštine u našoj zemlji.

Preporučite:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *