21 октобра, 2021

Treća nedelja Kulture na DAR 4

Kampanja za promociju i očuvanje kulturne baštine u Srbiji uveliko traje. Konkurs za najbolje filmove i fotografije u okviru kampanje otvoren je do 1. novembra 2016. godine.

Drugu i treću nedelju naše kampanje definitivno su obeležili autori fotografija. Zahvaljujući njihovom trudu, sada se broj fotografija popeo na 19. U kategoriji Mesta, svoje fotografije poslali su Filip Radojković (Suva planina), Goran Ćurčić (Zaboravljeno banatsko selo), Neda Popov (April se budi), Nenad Šeguljev (Kapija Ludviga BadenskogDvorska kapijaKapija Karla VIKapija Leopolda I), Leposava Strugarević (Gočka šuma; Jezero Selište; Tvoj izbor), Mirjana Šormaz Mitrić (Plavo), Aleksa Jovašević (Freska Bogorodice Ljeviške u Prizrenu), Jasmina Solunac (Moravski konaciSrebrno jezero). Kategorija Ljudi obogaćena je za dve fotografije Nenada Ostojića (Polja heljde na ZlataruBerba jabuka), dok je Mateja Milunović autor prve fotografije u kategoriji Događaji (Smederevska jesen).

Osim autora, drugu i treću nedelju obeležili su i Službeni glasnik i Regionalni zavod za zaštitu spomenika kulture Smederevo, koji su se pridružili darodavcima i podržali našu kampanju.

Šta nas čeka u četvrtoj nedelji, ne možemo znati, ali možemo da vas pozovemo da se pridružite kampanji i napravite film i/ili fotografiju o vašem omiljenom kulturnom dobru. Još uvek čekamo prvi film u okviru kampanje, tako da imate priliku da zajedno sa nama pišete istoriju i čuvate kulturno blago.

Pratite nas, učestvujte i podelite vest da SRBIJA SE BUDI!

Glas publike:
[Ukupno glasača: 0 Prosečna ocena: 0]
Preporučite:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *