23 октобра, 2021

Stručni žiri odabrao najbolje radove

Društvo za akademski razvoj okupilo je danas stručni žiri kampanje Kultura na DAR 4 u prostorijama Muzeja Vuka i Dositeja u Beogradu.

Stručni žiri u sastavu Aleksandar Tešić, Aleksandra Poguberov, Branimir Gajić, Dejan Ristić i Milan Simonović, izabrao je najbolje radove u svim kategorijama. Ceo proces žiriranja nadgledale su članice DAR-a, Nataša Nikolić (koja je ujedno i koordinatorka kampanje) i Maja Mijatović, kao i nekoliko posetilaca Muzeja koji su zajedno sa žirijem pogledali ostvarenja svih učesnika ovogodišnje kampanje. Gospodin Aleksandar Tešić je opravdano izostao sa sastanka, ali je poslao svoje ocene pred početak, tako da je žiri mogao da izvrši zadatak.

Stručni žiri

Tačno u 15 časova počelo je pregledanje i ocenjivanje radova, da bi se potom prešlo na diskusiju, većanje i na kraju dogovor oko toga koji radovi su najbolji. Sastanak stručnog žirija priveden je kraju u 17 časova i 15 minuta, a rezultat sastanka je sledeći:

Glas publike:
[Ukupno glasača: 0 Prosečna ocena: 0]
Preporučite:

7 thoughts on “Stručni žiri odabrao najbolje radove

 1. Од срца честитам свим награђенима, честитам жирију на раду и праведном избору и надам се да ће нас ово наше сјајно академско друшто још дуго посећати да нам вања чувати тековине прошлости и записе будућности, Хвала вам драги млади и посвећени људи…

 2. Hvala Vam od srca… Ne mogu Vam opisati kakav je osecaj i kolika mi je čast sto sam učestvovao u ovom konkursu, i povrh svega sto je bas moj rad proglašen za pobednicki rad u kategoriji mesta!!! Hvala žiriju i svima koji su ovo organizovali i svima koji su na bilo koji drugi način učestvovali u stvaranju ovog konkursa! S velikim poštovanjem Slavomir Kisfalubac.

 3. Čestitam svim nagrađenima a srećnu Novu Godinu osobito želim čestitati drugu Kišu (UGRIP name: Car Kiške I, Slavomir Slavni)
  Višedecenijski trud se isplatio. 😉
  Uživaj u o5 minuta slave Slavomire Slavni.

  1. Zar je bitno pobogu kako je fotografija nazvana? Ili što pripada kategoriji „Ljudi“ iako prikazuje čoveka? Na drugoj pobedničkoj fotografiji su konji, pa zar nije trebala da pobedi u npr „Događaji“ pošto se zna kada se konji puštaju na ispašu ili možda u kategoriji „Konji“? Natasa vrlo ste ograničeni.
   Ili kako se zove? Šta bi promenilo i da se fotografija zove „Polja čaja“? „Polja mečki“? „Polja bilo čega“? „Rukoveti“? “ Šumar“ , „Ograničenost osoba koje gube“?
   Postoji nešto što se zove „umetnička sloboda“ koja je neotuđiva od autora i stvar je autora kako svoju fotografiju doživljava, kako će je nazvati i šta njome prikazati, kao što i prikazuje brigu tih tamo LJUDI da sačuvaju te useve.
   Ja čestitam svim pobednicima I zaista izbor žirija predstavlja odraz objektivnosti i stručnosti. Dopada mi se ovaj način žiriranja jer su žirirali stručne, validne i kompetentne ličnosti, a ne kao u prošlom takmičenju da glasaju preko društvenih mreža i na kraju pobedi onaj ko u stvari ima više FB prijatelja a ne onaj čiji je video / fotografija zaista dobar/ dobra.
   Sve pohvale za DAR ovog puta.

   1. Gospodjo Ksenija, zasto postoje kategorije, ako ono sto pripada kategoriji „mesta“ stavlja se u kategoriju „ljudi“ 🙂 Bolje da je izbor za najlepsu fotografiju bez ikakve druge odrednice! Pogledala sam izbor u svim kategorijama, i samo ovde me je iznenadio izbor. Kazem, fotografija je veoma lepa, i ja licno nemam nista protiv nje, a nisam ni gubitnik, jer ja i ne ucestvujem u takmicenju 😀
    Cestitke svim nagradjenima …
    Nemojte da se uzbudjujete, ne mozemo svi da samo hvalimo …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *