Stručni žiri i publika izabrali najbolje radove

Društvo za akademski razvoj okupilo je u nedelju 13. maja stručni žiri kampanje Kultura na DAR 5 u prostorijama Doma kulture Studentski grad na Novom Beogradu.

Stručni žiri u sastavu Aleksandar Tešić, Bojana Ibrajter Gazibara, Bojana Plemić, Branimir Gajić, Dejan Ristić, Mirjana Varničić i Slavomir Kišfalubac, izabrao je najbolje radove u svim kategorijama. Ceo proces žiriranja nadgledali su članovi i članice DAR-a, Nataša Nikolić, Dušica Garović i Milan Simonović, kao i nekoliko posetilaca Doma kulture koji su zajedno sa žirijem pogledali ostvarenja svih učesnika ovogodišnje kampanje. Gospodin Branimir Gajić i gospodin Dejan Ristić su opravdano izostali sa sastanka, ali su poslali svoje ocene pred početak glasanja i bili uključeni u proces, tako da je žiri bez problema mogao da izvrši zadatak.

Tačno u 16 časova počelo je pregledanje i ocenjivanje radova, da bi se potom prešlo na diskusiju, većanje i na kraju dogovor oko toga koji radovi su najbolji. Sastanak stručnog žirija priveden je kraju u 18 časova i 15 minuta, a rezultat sastanka je sledeći:

  • Najbolji film u kategoriji Ljudi je:
    Čegarski bol, Niš – autori: Miroslav Mitić i Ivan Mančić

 

 

Istog dana, tačno u 23:59 , završeno je i zvanično glasanje za najpopularnije delo ovogodišnje sezone. Kako se meri popularnost? U našem slučaju prostom, ali sigurnom metodom analize tzv. analitike posete zvaničnog sajta, svake od stranice sa radovima naših autora i autorki, kao i poseta zvaničnih stranica naše organizacije na društvenim mrežama. Na taj način publika se izjasnila nedvosmisleno o tome koje delo zaslužuje da ove godine ponese epitet najpopularnijeg.

Za razliku od prošle sezone kada su publika i stručni žiri bili usaglašeni, ove sezone to nije slučaj.

Čestitamo pobednicima i ujedno zahvaljujemo svim autorima i autorkama na ovogodišnjem trudu i zalaganju za očuvanje kulturne baštine u našoj zemlji. Zahvaljujemo i darodavcima i prijateljima kampanje koji su omogućili da ovogodišnji fond nagrada bude veći nego prethodne sezone, o čemu će nešto više reči biti na svečanoj dodeli nagrada koja će biti održana 2. juna u Beogradu. Broj mesta na Svečanoj dodeli nagrada je ograničen, te ukoliko želite da prisustvujete neophodno je da popunite prijavu ovde.

Društvo za akademski razvoj je nevladina, neprofitna organizacija koja ima za cilj podsticanje aktivizma građana, razvoja volonterizma u Srbiji i reformi obrazovnog sistema. Od svog osnivanja, 2013. godine, DAR je pokrenuo kampanju Kultura na DAR sa ciljem da se očuva i promoviše kulturna baštine u našoj zemlji.

Preporučite:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *