20 октобра, 2021

Stručni žiri i publika izabrali najbolje radove

Društvo za akademski razvoj okupilo je u nedelju 13. maja stručni žiri kampanje Kultura na DAR 5 u prostorijama Doma kulture Studentski grad na Novom Beogradu.

Stručni žiri u sastavu Aleksandar Tešić, Bojana Ibrajter Gazibara, Bojana Plemić, Branimir Gajić, Dejan Ristić, Mirjana Varničić i Slavomir Kišfalubac, izabrao je najbolje radove u svim kategorijama. Ceo proces žiriranja nadgledali su članovi i članice DAR-a, Nataša Nikolić, Dušica Garović i Milan Simonović, kao i nekoliko posetilaca Doma kulture koji su zajedno sa žirijem pogledali ostvarenja svih učesnika ovogodišnje kampanje. Gospodin Branimir Gajić i gospodin Dejan Ristić su opravdano izostali sa sastanka, ali su poslali svoje ocene pred početak glasanja i bili uključeni u proces, tako da je žiri bez problema mogao da izvrši zadatak.

Tačno u 16 časova počelo je pregledanje i ocenjivanje radova, da bi se potom prešlo na diskusiju, većanje i na kraju dogovor oko toga koji radovi su najbolji. Sastanak stručnog žirija priveden je kraju u 18 časova i 15 minuta, a rezultat sastanka je sledeći:

  • Najbolji film u kategoriji Ljudi je:
    Čegarski bol, Niš – autori: Miroslav Mitić i Ivan Mančić

 

 

Istog dana, tačno u 23:59 , završeno je i zvanično glasanje za najpopularnije delo ovogodišnje sezone. Kako se meri popularnost? U našem slučaju prostom, ali sigurnom metodom analize tzv. analitike posete zvaničnog sajta, svake od stranice sa radovima naših autora i autorki, kao i poseta zvaničnih stranica naše organizacije na društvenim mrežama. Na taj način publika se izjasnila nedvosmisleno o tome koje delo zaslužuje da ove godine ponese epitet najpopularnijeg.

Za razliku od prošle sezone kada su publika i stručni žiri bili usaglašeni, ove sezone to nije slučaj.

Čestitamo pobednicima i ujedno zahvaljujemo svim autorima i autorkama na ovogodišnjem trudu i zalaganju za očuvanje kulturne baštine u našoj zemlji. Zahvaljujemo i darodavcima i prijateljima kampanje koji su omogućili da ovogodišnji fond nagrada bude veći nego prethodne sezone, o čemu će nešto više reči biti na svečanoj dodeli nagrada koja će biti održana 2. juna u Beogradu. Broj mesta na Svečanoj dodeli nagrada je ograničen, te ukoliko želite da prisustvujete neophodno je da popunite prijavu ovde.

Glas publike:
[Ukupno glasača: 0 Prosečna ocena: 0]
Preporučite:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *