19 октобра, 2021

POSLEDNJI POZIV: Javi svima da Srbija se budi!

Kampanja za promociju kulturne baštine u Srbiji bliži se kraju. Ostalo je još svega nekoliko dana da zaštitite kulturnu baštinu svog mesta od zaborava tako što ćete snimiti film u trajanju od najviše 3 minuta ili fotografiju o svom omiljenom mestu, događaju ili osobi vezanoj za kulturu.

Stručni žiri, koji sa ponosom predstavljamo nakon zatvaranja svakog ciklusa, odlučiće o pobednicima. Momentalno se za tri nagrade bori 95 fotografija, dok se za preostale tri nagrade bori 12 filmova.

„Nedavno smo promovisali kampanju u osnovnoj školi „13. oktobar“ iz Ćuprije i u Hemijsko-prehrambenoj i tekstilnoj školi „Uroš Predić“ iz Zrenjanina, kojima se ovom prilikom zahvaljujemo na gostoprimstvu. Ono čega su se đaci najviše bojali jeste da neće snimiti dovoljno dobar film, a mi smo se potrudili da ih razuverimo. Nama su važne samo 3 stvari: dobra ideja, želja za zaštitom kulture i autorska prava. Sve ostalo, počevši od aparata i završivši sa montažom, za nas je u drugom planu,“ pojasnila je Alisa Kockar, PR menadžerka kampanje.

Konkurs „Kultura na DAR 4“ zatvara se 1. novembra u 23:59, a dodela nagrada biće održana u decembru mesecu.

Posebno nam je važno da se zahvalimo darodavcima i prijateljima kampanje: Narodni muzej, Muzej Nikole Tesle, Srbija za mlade, Radio-televizija Caribrod i Miki Ilić, Radio-televizija Lotel, Mladinska knjiga Beograd, Muzej afričke umetnosti, Radio Ami, Gradska narodna biblioteka Zrenjanin, Srpski informativni portal Expres, Čačanski glas, portal Zrenjaninski, Magazin Portal, Regionalni zavod za zaštitu spomenika kulture Smederevo, Službeni glasnik, Srpsko narodno pozorište, Treći trg, PortaLibris, Jugoslovensko dramsko pozorište, Radio Beograd 2, fitnes studio Panda, Pekara Mitrović, Beogradska filharmonija, preduzeće Želnid, škola stranih jezika Livingston, štamparija Simbol…

Glas publike:
[Ukupno glasača: 0 Prosečna ocena: 0]
Preporučite:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *