21 октобра, 2021

Peta sezona najmasovnije kampanje za promociju kulturne baštine u Srbiji, Kultura na DAR, oborila je rekord postavljen u prethodnoj sezoni po broju pristiglih radova iz oblasti filma.

Tako će stručni žiri biti stavljen na „slatke muke“, jer će morati da izaberu po jedan najbolji film iz svake kategorije u konkurenciji od ukupno 51 filma. Samo na filmovima radilo je ukupno 64 autora, a one čiji radovi budu proglašeni za najbolje čekaju vredne nagrade naših darodavaca.

Sve filmove koji su uspešno prijavljeni i prihvaćeni možete pogledati ovde.

Pored filma, naravno, biće nagrađeni i fotografski radovi, kojih je ove sezone nešto manje u odnosu na prethodnu, ali broj od 148 prihvaćenih prijava svakako nije mali. Samo na fotografijama radilo je ukupno 39 autora, koji će takođe s nestrpljenjem čekati rezultate žiriranja našeg stručnog žirija.

Sve fotogorafije koje su uspešno prijavljene i prihvaćene možete pogledati ovde.

Ne smemo zaboraviti ni ostalih 10 autora koji su se potrudili da konkurišu i filmom i fotografijom i tako sebi uvećali šanse da se nađu na „pobedničkom postolju“.

Najmlađi učesnik ima tek 10 godina, dok najstariji ima 58. Želimo da istaknemo da smo naročito ponosni na sve prosvetne radnike, nastavnike, profesore i učiteljice koji su odlučili da sačuvaju kulturnu baštinu zajedno sa svojom decom i učenicima, čineći tako našu kampanju još bogatijom.

Stručni žiri okupiće se 13. maja 2018. godine u Domu kulture Studentski grad gde će iza zatvorenih vrata odlučivati o ovogodišnjim pobednicima pete sezone Kulture na DAR. Pored šest radova koji će poneti titulu najboljih, biće nagrađen i sedmi rad tzv. nagradom publike. Publika ima priliku da izabere najbolji rad i to tako što će posetiti i deliti stranicu na kojoj se nalazi rad do 13. maja u 23:59 istog dana kada zaseda i stručni žiri.

Organizacioni tim kampanje će nakon žiriranja proglasiti pobednike po oceni žirija, kao i analitiku sajta gde će se videti koji rad je najpopularniji po oceni publike.

Glas publike:
[Ukupno glasača: 0 Prosečna ocena: 0]
Preporučite:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *