26 октобра, 2021

Održan školski čas o kulturi u Hemijskoj školi

Društvo za akademski razvoj predstavilo je svoju kampanju za očuvanje i promociju kulturne baštine u Srbiji u Hemijsko-prehrambenoj i tekstilnoj školi „Uroš Predić“ u Zrenjaninu.

Članovi našeg udruženja, Alisa Kockar, Milan Simonović i Lazar Bulatović posetili su učenike prvog i četvrtog razreda ove zrenjaninske škole. Oni su u dogovoru sa direktorom i nastavnicima koji su u tom trenutku imali čas, održali po jedan školski čas na temu kampanje. Prvi čas održan je četvrtacima u utorak, dok je drugi održan u četvrtak učenicima prvog razreda.

Đacima je predstavljen kratak istorijat kampanje, uz osvrt na tekuću sezonu i poziv na njihovo učešće u njoj. Nakon toga, imali su priliku da učestvuju u svojevrsnom kvizu znanja o kulturnoj baštini Srbije, Vojvodine i Zrenjanina. Podeljeni u grupe, učenici su pokušavali da daju odgovore na pitanja koja smo im spremili, a na kraju je najbolja grupa dobila i simbolične nagrade u vidu knjiga. Oba odeljenja su imala skoro identičan broj tačnih odgovora na postavljena pitanja, s tim što je kod učenika prvog razreda krajnji rezultat bio veoma tesan, tako da smo morali da postavimo i bonus pitanje.

Nakon kviza, učenici su imali zadatak da napišu šta bi želeli da fotografišu ili snime za učešće u našoj kampanji, kao i da, ukoliko žele, išrafiraju deo na nemoj karti Srbije koji bi voleli da posete i upoznaju.

Nadamo se da smo ovime uspeli da animiramo đake da se upuste u istraživanje kulturne baštine koja ih okružuje, kao i da ćemo videti njihova imena među autorima radova u ovoj sezoni. Društvo za akademski razvoj planira još nekoliko poseta raznim školama u Srbiji, a ukoliko želite da među njima bude i vaša škola, budite slobodni da nam pišete na: office@dar.org.rs kako bismo se organizovali na vreme.

Ovim putem, još jednom zahvaljujemo direktoru škole Jugoslavu Bogdanoviću i celokupnom nastavnom osoblju Hemijsko-prehrambene i tekstilne škole „Uroš Predić“ na saradnji i prilici da đake upoznamo sa našom kampanjom.

1024 hpts

Glas publike:
[Ukupno glasača: 0 Prosečna ocena: 0]
Preporučite:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *