24 октобра, 2021

Izabrani najbolji radovi šeste sezone Kulture na DAR

Društvo za akademski razvoj okupilo je u nedelju 19. maja stručni žiri kampanje Kultura na DAR 6 u prostorijama Doma kulture Studentski grad na Novom Beogradu.

Stručni žiri u sastavu Adam Crnobrnja, Bojana Ibrajter Gazibara, Bojana Plemić, Dobrosav Bob Živković, Ivan Mančić, Mirjana Varničić, Miroslav Mitić i Snežana Božanić, izabrao je najbolje radove u svim kategorijama. Ceo proces žiriranja nadgledali su predsednica Upravnog odbora DAR-a, Alisa Kockar i direktor kampanje Milan Simonović. Profesorka Snežana Božanić je opravdano izostala sa sastanka, ali je poslala svoje ocene pred početak glasanja i bila uključeni u proces, tako da je žiri bez problema mogao da izvrši zadatak.

Oko 14 časova počelo je pregledanje i ocenjivanje radova, da bi se potom prešlo na diskusiju, većanje i na kraju dogovor oko toga koji radovi su najbolji. Sastanak stručnog žirija priveden je kraju u 16 časova i 15 minuta, a rezultat sastanka je sledeći:

  • Najbolji film u kategoriji Juniora je:
    Monoksili (Ruma) – autori: Luka Sučević i Vasilije Arsenović

Na žiriranju je bila izabrana fotografija, za koju je naknadno utvrđeno da je već učestvovala na drugom konkursu, što se kosi sa propozicijama konkursa i suštinom naše kampanje. U skladu sa time, organizacioni tim kampanje je doneo odluku o diskvalifikaciji iste i dodeli nagrade drugoplasiranom radu.

Dan kasnije, 20. maja tačno u 12:00, završeno je i javno glasanje za najpopularnije delo ovogodišnje sezone. Do zatvaranja glasanja pristiglo je 9.714 glasova, a rezultat je sledeći:

Čestitamo pobednicima i ujedno zahvaljujemo svim autorima i autorkama na ovogodišnjem trudu i zalaganju za očuvanje kulturne baštine u našoj zemlji. Zahvaljujemo i darodavcima i prijateljima kampanje koji su omogućili da ovogodišnji fond nagrada bude veći nego prethodne sezone, o čemu će nešto više reči biti na Svečanoj dodeli nagrada koja će biti održana 8. juna u Beogradu. Tačan termin i lokacija Svečane dodele nagrada biće naknadno objavljeni.

Glas publike:
[Ukupno glasača: 21 Prosečna ocena: 3.3]
Preporučite:

1 thought on “Izabrani najbolji radovi šeste sezone Kulture na DAR

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *