21 октобра, 2021

Obezbeđena sredstva za rekonstrukciju Užičke citadele

Potpisan je ugovor između Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija i Grada Užica o dodeli bespovrtanih sredstava za realizaciju projekta „Rekonstrukcija citadele na Starom gradu u Užicu“ u iznosu od 22 miliona dinara.

„Sredstva su dobijena u okviru Programa o rasporedu i korišćenju subvencija za projekte razvoja turizma u 2019. godini, koji realizuje nadležno ministarstvo. Ukupna vrednost Projekta će iznositi između 35 i 40 miliona dinara, u zavisnosti od konačnog iznosa koji će biti preciziran Projektom za izvođenje. Idejni projekat čiji je autor prof. dr. Marko Popović, rađen je prema pisanim tragovima iz 1979. godine, svi elementi predviđeni rekonstrukcijom preuzeti su iz tog perioda. Trenutno je u fazi izrade Projekat za izvođenje, koji uključuje kompletnu rekonstrukciju gornjeg grada, sa Donžon kulom, citadelom i dva kazamata“, navodi gradska većnica Dunja Đenić.

Ona dodaje da je predviđeno da se do kraja maja završi projekat za izvođenje, nakon čega sledi raspisivanje nabavke za izvođenje radova, a završetak radova planiran je za kraj jeseni.

Izvor: Infoera

Glas publike:
[Ukupno glasača: 0 Prosečna ocena: 0]
Preporučite:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *