26 октобра, 2021

Naš vitez među kandidatima za najboljeg nastavnika na svetu

Žiri nacionalnog takmičenja za titulu najboljeg nastavnika sveta odabrao je Tatjanu Marković Topalović, nastavnicu fizike u srednjoj školi „Dr Andra Jovanović“ u Šapcu, Dragana Kuveljića, učitelja u osnovnoj školi „M. Stiković“ u Prijepolju i Katarinu Veljković, nastavnicu računarstva i informatike u Prvoj kragujevačkoj gimnaziji za srpske kandidate za titulu najboljeg nastavnika sveta.

Udruženje „Živojin Mišić“ proglasio je pobednike koji će se boriti za titulu najboljeg na svetu u okviru „National Teacher Prize“ koji je deo projekta „Global Teacher Prize“ u organizaciji Fondacije Varkej. Fondacija Varkej osnovana je 2010. godine sa uverenjem da je nastavnička profesija ključna za globalnu budućnost, a Udruženje „Živojin Mišić” je partner fondacije od prošle godine.

Projekat „Najbolji edukatori Srbije” postao je tako predkvalifikaciono takmičenje za „National Teacher Prize ”, a u Udruženju „Živojin Mišić” kažu da im je cilj da od već nagrađenih Najboljih edukatora Srbije izaberu one koji će nas predstavljati u svetu.

Društvo za akademski razvoj i organizacioni tim naše kampanje za promociju i očuvanje kulturne baštine u Srbiji „Kultura na DAR“ čestita izabranim nastavnicima, a posebnu čestitku i sreću na svetskom nivou želi nastavnici Tatjani Marković Topalović koja je 2014. godine dobila titulu našeg Viteza od kulture. Iste godine, ona je sa svojim đacima osvojila prvu nagradu za film „Trodimenzionalni udžbenik“, a uspeh je ponovila i naredne 2015. godine sa filmom „U Malom svetu Velikih riba dolazi do promene“.

Sjajna Tatjana je svojim nesebičnim trudom i zalaganjem uspela da animira svoje đake da se upuste u poduhvat koji je omogućio da naša kampanja bude zaista jedna od najboljih kulturnih manifestacija u zemlji. Iskreno verujemo da žiri na svetskom nivou ne samo da neće pogrešiti ako izabere našu Tatjanu, već da će takvim izborom učiniti pravu stvar i odati priznanje osobi koja zaista jeste i treba da bude uzor svima koji se bave obrazovanjem naše dece.

Glas publike:
[Ukupno glasača: 0 Prosečna ocena: 0]
Preporučite:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *