4 децембра, 2021

DAR na Sajmu knjiga u društvu Viteza od kulture

Društvo za akademski razvoj posetilo je danas 63. Beogradski sajam knjiga i prisustvovalo je na predstavljanju zbirke poezije „Mali beskraj“ autora Stefana Lazarevića, koji je prošle godine postao naš Vitez od kulture.

 

Danas je na štandu izdavačke kuće Alma u Hali 1 Beogradskog sajma održano predstavljanje zbirke poezije „Mali beskraj“ mladog autora Stefana Lazarevića iz Svilajnca. Stefanu je ovo druga objavljena zbirka pesama, a u odnosu na prvu zbirku „Iz dubine“, pesnički nemiri ovog mladog resavskog autora su sazreli, obogatili se i obukli stihove druge zbirke u refleksiju pesnikovog duha u koje nas slobodno poziva da zavirimo, kako bi se ohrabrili da pogledamo i u sebe same. „Uz osmeh večno(st)“, „Tišine“ i „Zvukovi svetlosti“, u kojima na jedinstven način povezuje prolazno sa neprolaznim, malo sa velikim i spaja ih u sebe samog, sebe kao celinu sa svetom i sebe kao potpuno slobodnog od svega.

Ispred Društva za akademski razvoj, ovoj svečanosti prisustvovala je naša draga Mirjana Varničić, master istoričarka koja nam se prošle godine pridružila kao stručni saradnik u okviru kampanje Kultura na DAR, a koja ove godine predstavlja pravi pokretački motor nove šeste sezone istoimene kampanje.

Stefan Lazarević učestvovao je prošle godine u našoj kampanji Kultura na DAR fotografijom pod nazivom „Međ šljivama Srbija – baština nekulture, Srbija“ i filmom pod nazivom „150 godina postojanja Resavske biblioteke, Svilajnac“. Stručni žiri kampanje izabrao je Stefanovu fotografiju za najbolju u kategoriji Mesta, dok je ovim filmom Stefan osvojio nagradu publike za najbolje autorsko delo u celini.

Društvo za akademski razvoj upućuje sve čestitke našem dragom Stefanu i zaista smo ponosni na njegov trud i rad!

Glas publike:
[Ukupno glasača: 0 Prosečna ocena: 0]
Preporučite:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *