Čika Sele u 150 minuta

Prva Srpska Televizija u okviru svoje emisije “150 minuta” koju vodi čuveni Dejan Deki Pantelić, u petak 30. novembra 2018. godine dala je prostor našem dragom prijatelju i vitezu od kulture Selomiru Markoviću, čuvaru Spomenika na Čegru.

U trećem delu emisije, na 22. minutu i 23. sekundi javlja se novinarka Ivana Marković sa lokacije na kojoj je i članove našeg udruženja čuveni čika Sele dočekao 9. oktobra ove godine, kada je proglašen za našeg Viteza od kulture. Naročito nas raduje činjenica da čika Sele s ponosom nosi medalju Viteza od kulture kada mu dolaze đaci i studenti iz cele Srbije, a da to nije slučajno govori i činjenica da ju je nosio i ovom prilikom. Video možete pogledati ovde.

Društvo za akademski razvoj je nevladina, neprofitna organizacija koja ima za cilj podsticanje aktivizma građana, razvoja volonterizma u Srbiji i reformi obrazovnog sistema. Od svog osnivanja, 2013. godine, DAR je pokrenuo kampanju Kultura na DAR sa ciljem da se očuva i promoviše kulturna baštine u našoj zemlji.

Preporučite:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *