28 јануара, 2022

GLASANJE ZA NAJBOLJE

Kampanja za promociju kulturne baštine u Srbiji, pod nazivom „Kultura na DAR 3“, upravo je ušla u drugu fazu. Vreme je da svako od vas da svoj glas za najbolje radove, kojima su nam mladi autori i autorke približili kulturnu baštinu društva u kom živimo.

Od krajnjeg severa, do dalekog juga, kao i od istoka do zapada naša država je prepuna raznoraznog kulturnog blaga, za koje mnogi od nas ni ne znaju da postoji. Zatvoreni u svoje svakodnevne rutinske poslove, ogrnuti sopstvenim problemima, malo je onih koji su spremni da svoje slobodno vreme posvete otkrivanju nečeg novog. Uz to je mnogo onih koji zbog briga, koje savremeni svet nosi sa sobom, ne vide pored sebe nasleđe koje im je ostavljeno na čuvanje.

Upravo je zbog toga Društvo za akademski razvoj pokrenulo kampanju pod nazivom „Kultura na DAR“, sa ciljem da se kroz zajedničku akciju snimanja kratkometražnih filmova autori i svi ostali koji prate kampanju upoznaju sa blagodetima kulturne baštine u Srbiji. Zbog izuzetno dobrog iskustva koje su prve dve sezone donele, odlučeno je da se kampanja pokrene i ove godine, sa verom da će još više ljudi biti zainteresovano da doprinese ovom cilju.

Glas publike

Svi zainteresovani će imati prilike da daju svoj glas za filmove koji im se najviše dopadaju. Svako će imati mogućnost da jednom glasa za po jedan film iz svake kategorije. Kao što propozicije konkursa nalažu, svaki pokušaj prekrajanja ili štimovanja glasova će biti strogo kažnjen eliminacijom filma za koji se tako nešto utvrdi. Glasanje je otvoreno do utorka, 10. novembra u 22:00.

Glas stručnog žirija

Stručni žiri sastavljen od četiri eminentna člana takođe će imati prilike da odluči koji mu se filmovi najviše dopadaju. Imena članova žirija objavićemo, tokom trajanja glasanja. Stručni žiri će imati zadatak da do 10. novembra da svoj glas.

GLASANJE

[poll id=“6″]

[poll id=“7″]

[poll id=“8″]

Preporučite: