20 октобра, 2021

Društvo za akademski razvoj od samog početka prve sezone kampanje Kultura na DAR, teži da razvija i održava saradnju sa brojnim institucijama, pravnim subjektima i pojedincima, koji podržavaju našu misiju očuvanja i promovisanja kulturne baštine u Srbiji.

Jedna od takvih institucija je i Sezam Book.

Ukratko o Sezam Booku

Sezam book je izdavačka kuća koja je osnovana jula 2005. godine. Do sada smo objavili sto trideset naslova iz oblasti populane psihologije, zdravstvene literature, beletristike, enciklopedijskih izdanja i rečnika, a od kojih posebno izdvajamo našeg nobelovca Ive Andrića.

Posle više od dvadeset godina, u Srbiji se ponovo objavljuju dela Gabrijela Garsije Markesa. Sezam book je ovim pokazao visok nivo profesionalnosti i odgovornosti da se zadobije poverenje za ponovno objavljivanje Markesovih dela.

U godišnjem katalogu Agencije Karmen Balseljs, koji sadrži sve pisce koje zastupa, tako što ispod fotografije svakog od njih i njihove kratke biografije sledi spisak njihovih objavljenih dela u prevodu, po zemljama, jezicima i izdavačima, Srbija se preko Sezam Book-a prvi put navodi u vezi s G. G. Markesom. Posle dužeg niza godina u Srbiji se ponovo pojavilo kultno delo Hulija Kortasara Školice.

Trudimo se da održimo tempo objavljivanja, koji je prihvatljiv čitalačkoj publici i koji dozvoljava da se svakom naslovu posveti određena pažnja, sve u cilju da se izbegne hiperprodukcija.

Sezam book u svom izdavačkom programu objavio je naslove koji su našli ili će naći čitaoce među svim generacijama što je naš cilj, koji ćemo nastojati da sačuvamo i u narednim godinama objavljivanjem novih naslova pod sloganom – Uvek pravi izbor.

Posetite Sezam Book i zapratite ga na društvenim mrežama:

Sezam Book Facebook YouTube

Podržane kampanje Kultura na DAR

Glas publike:
[Ukupno glasača: 0 Prosečna ocena: 0]
Preporučite:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *