Pozorište lutaka Niš

Društvo za akademski razvoj od samog početka prve sezone kampanje Kultura na DAR, teži da razvija i održava saradnju sa brojnim institucijama, pravnim subjektima i pojedincima, koji podržavaju našu misiju očuvanja i promovisanja kulturne baštine u Srbiji.

Jedna od takvih institucija je i Pozorište lutaka Niš.

Ukratko o Pozorištu lutaka Niš

Pozorište lutaka ima važnu ulogu u estetskom i moralnom vaspitanju mladih naraštaja. Naše predstave svojim scenskim dejstvom razvijaju dečiju maštu, pobuđuju radoznalost, postavljaju pitanja i kroz scensku iluziju daje odgovore na sve moralne, etičke i estetičke dileme kojima su deca i mladi izloženi u svakodnevnom životu.

Nastojimo da osiguramo dostupnost pozorišne umetnosti svoj deci i zato tesno sarađujemo s vrtićima i školama, a za sve ranjive grupe igramo i organizujemo humanitarne predstave i akcije, što daje posebnu dimenziju radu našeg pozorišta.

Osnovna koncepcija našeg pozorišta zasnovana je na negovanju tradicije i kulturne baštine, čime deci ukazujemo na identitet i nasleđe iz kog potiču, ali i na raznovrsnosti tema i motiva, čime ih učimo da su građani sveta.

Pozorište lutaka Niš je jedino niško profesionalno pozorište za decu i jedino profesionalno lutkarsko pozorište. Na repertoaru imamo oko trideset predstava u svim žanrovima koje poznaje lutkarska umetnost. Našu publiku čine deca i mladi, za koje mesečno prikazujemo 25-30 predstava: radnim danima u prepodnevnim i podnevnim satima za organizovanu posetu škola i vrtića i četvrtkom u 18:00 sati i nedeljom u 11:30 za slobodnu posetu.

Posetite Pozorište lutaka Niš i zapratite ga na društvenim mrežama:

Pozorište lutaka Facebook

Podržane kampanje Kultura na DAR

Preporučite:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *