23 октобра, 2021

Društvo za akademski razvoj od samog početka prve sezone kampanje Kultura na DAR, teži da razvija i održava saradnju sa brojnim institucijama, pravnim subjektima i pojedincima, koji podržavaju našu misiju očuvanja i promovisanja kulturne baštine u Srbiji.

Jedna od takvih je i Podrum Radovanović.

Ukratko o Podrumu Radovanović

Ove godine obeležavamo dvadeset pet godina ljubavi, pažnje i poštovanja prema grožđu i vinu. To su emocije na kojima počiva naš pristup vinarstvu od samih početaka.

Kada je osnovana, godine 1990, naša vinarija bila je prva mala privatna vinarija u Srbiji. Imali smo samo jedan cilj, a to je – proizvodnja visokokvalitetnih vina koja srpsko vinarstrvo mogu da približe svetskim standardima. I danas hodamo istim tim putem, tragajući za najboljim; za vinom koje će jednog dana Šumadiju, a i celu Srbiju, moći da postavi na najvišu lestvicu svetskog vinarstva.

Koreni vinske priče porodice Radovanović iz Krnjeva nadomak Velike Plane sežu do početka XX veka, kada je Miloš Radovanović zasadio svoje prve vinograde. Poglavlje koje danas ispisuje Podrum Radovanović započeto je 1990. godine, kada je Miodrag Radovanović odlučio da obnovi dedino imanje i zasadi svoju prvu lozu. Rajnski rizling još uvek je na istom mestu, razvijajući se tokom ovih dvadeset pet godina zajedno sa našom vinarijom.

Kockice ovog vinskog mozaika pažljivo i strpljivo su slagane, da bi danas Podrum Radovanović bio jedna od najuglednijih privatnih vinarija u Srbiji, pa i šire, koja se bavi proizvodnjom visokokvalitetnih vina.

Posetite Podrum Radovanović i zapratite ga na društvenim mrežama:

Radovanović Facebook YouTube

Podržane kampanje Kultura na DAR

Glas publike:
[Ukupno glasača: 0 Prosečna ocena: 0]
Preporučite:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *