Dario Tenžera

Društvo za akademski razvoj od samog početka prve sezone kampanje Kultura na DAR, teži da razvija i održava saradnju sa brojnim institucijama, pravnim subjektima i pojedincima, koji podržavaju našu misiju očuvanja i promovisanja kulturne baštine u Srbiji.

Jedan od takvih pojedinaca je i Dario Tenžera.

Ukratko o Dariju Tenžeri

Dario Tenžera rođen je 8. maja 1991. godine u Sarajevu, a u Novom Bečeju živi od 1996. godine.

Osnovnu i srednju školu završio je u Novom Bečeju, apsolvent je na Pravnom fakultetu u Novom Sadu. Novinarstvom se bavi od srednjoškolskih dana, a u to vreme je počeo da piše i druge književne vrste. Pored ovoga, od 2004. godine se bavi pozorišnim amaterizmom i više puta je nastupao pred novobečejskom publikom.

Na osnovu konkursa „Naši pisci-zavičajne teme“, a u okviru projekta „Gradovi u fokusu“ opštine Novi Bečej i Ministarstva kulture Republike Srbije, mladi književnik Dario Tenžera izdao je svoj prvenac pod nazivom „Potiska vila“. Knjiga je koloplet od dvanaest ljubavnih priča. Tenžera iako na pragu svog književnog razvitka, pronašao je svoj glas u prozi, saznanje kojim se ne mogu pohvaliti svi pisci prvih knjiga. Autor stavlja naglasak na odnos prema voljenom biću, predstavu o ženi, negovanju odnosa prema jeziku i jedan poseban pogled na stvarnost i osećanja.

Podržane kampanje Kultura na DAR

Preporučite:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *