Čigoja štampa

Društvo za akademski razvoj od samog početka prve sezone kampanje Kultura na DAR, teži da razvija i održava saradnju sa brojnim institucijama, pravnim subjektima i pojedincima, koji podržavaju našu misiju očuvanja i promovisanja kulturne baštine u Srbiji.

Jedna od takvih institucija je i Čigoja štampa.

Ukratko o Čigoja štampa

Renomirana i ugledna izdavačka kuća i štamparija za 15 godina postojanja razvila je i vlastitu izdavačku delatnost. Do sada je Čigoja štampa objavila preko 800 naslova. Vremenom su izdavačke preokupacije postale filozofija, teorija religije, književnost, politika, sociologija, istorija. Povremeno se objavljuju i naslovi iz medicine, nauke, istraživački projekti i bibliofilska izdanja.

U okviru izdavaštva je formirano nekoliko značajnih biblioteka: Arahna, Religije sveta, Savremena proza, Savremena psihijatrija, Reprinti, Hispanica.

Čigoja štampa objavila je do sada sabrana dela Đure Šušnjića, Ratka Božovića, Ernsta Benca, Ranka Bugarskog i Vladislava Bajca. Tu su i odabrana dela Mirjane Bobić Mojsilović, Čedomira Čupića, Isidore Bjelice…

Medju autorima su i znamenita imena našeg naučnog i društvenog života Aleksandar Mladenović, Neda Todorović, Leon Kojen, Brankica Čigoja, Jelica Zupanc, Branimir Stojković, Vojislav Stanovčić, Milovan Vitezović, Dušan Kosović…

O grafičkom izgledu brine se dizajnerski biro, a o sadržaju i obliku biblioteka Milovan Vitezović, Gojko Tešić, Leon Kojen i Jovan Radulović.

Posetite Čigoja štampu i zapratite je na društvenim mrežama:

Čigoja Facebook

Podržane kampanje Kultura na DAR

Preporučite:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *